Opskrifter > Fisk og skaldyr
Fisk og skaldyr

Oprettet af: detsundeliv.dk
Diætistopskrift

”Hvid” pizza med ansjoser, kapers og artiskokker

God og nem pizza opskrift med ansjoser, kapers og artiskokker.

Energi pr. portion: 524 kCal / 2192 kJ

Oprettet af: detsundeliv.dk
Diætistopskrift

Appelsinsalat med varmrøget laks

Rigtigt lækker og frisk ret med varmrøget laks og god appelsinsalat.

Energi pr. portion: 392 kCal / 1640 kJ

Oprettet af: detsundeliv.dk
Diætistopskrift

Aspargeskage med rejer i dild

Lun aspargeskage med store rejer. Velegnet til forret eller som en ekstra ret på frokostbordet.

Energi pr. portion: 101 kCal / 423 kJ

Oprettet af: detsundeliv.dk
Diætistopskrift

Auberginer med rejefyld

Mager og spændende opskrift på auberginer med fyld af rejer, grøntsager og røget kalkun.

Energi pr. portion: 287 kCal / 1201 kJ

Oprettet af: detsundeliv.dk
Diætistopskrift

Avokadorand med røget ørred

Serveres som forret. Tilbehør: Grov flütes/grovbrød.

Energi pr. portion: 220 kCal / 920 kJ

Oprettet af: detsundeliv.dk
Diætistopskrift

Bagt fisk af torskefilet med urter i wok og ristet sesam

En sund smagsoplevelse! Lækker ret med torsk, soya/chili- sauce og masser af grøntsager. Servér med brune ris, fuldkornsnudler eller groft brød. 

Energi pr. portion: 350 kCal / 1464 kJ

Oprettet af: detsundeliv.dk
Diætistopskrift

Bagt laks med broccolisalat

Lækker laks, der er sprængfyldt med de sunde fedtsyrer omega 3 og 6.

Energi pr. portion: 536 kCal / 2243 kJ

Oprettet af: detsundeliv.dk
Diætistopskrift

Bagt laks med nudler

Nem opskrift med bagt laks, nudler og grøntsager -serveres med sojasovs.

Energi pr. portion: 559 kCal / 2339 kJ

Oprettet af: detsundeliv.dk
Diætistopskrift

Bagt laks med rødbeder, æble og peberrod

Opskriften er fra Aarstiderne.com og alle ingredienser er derfor valgt efter sæson. Så nyd sæsonens lækre grøntsager og få mest ud af deres vitaminer og mineraler.

Energi pr. portion: 494 kCal / 2067 kJ

Oprettet af: detsundeliv.dk
Diætistopskrift

Bagt lyssej med spinat/kartoffeldække og jordbærsalat

1. Pensl fileterne med lidt rapsolie og læg dem i et ovnfast fad, krydr med salt, peber og dryp med citronsaft.  2. Sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 5 minutter. 3. Kog kartoffelternene ..

Energi pr. portion: 413 kCal / 1728 kJ

<< <  1 2 3 4 5  ...  > >> 
 
Sunde opskrifter med fisk og skaldyr
Fisk og skaldyr er rige på protein, og du kan derfor rolig spise løs, når du vil tabe dig eller bare spise sundt. På SlankeDoktor.dk har vi masser af spændende fiskeopskrifter, der giver dig inspiration til nemme, hurtige og sunde retter med fisk eller skaldyr. 

Det anbefales, at man får 300 g fisk om ugen. Det svarer til, at du spiser fisk en gang om ugen og ½ stk. brød med fiskepåklæg om dagen. Vælg alle typer fisk og især de fede. Selv om vi kalder det fede fisk, er de faktisk slet ikke så fede endda. Mange af dem indeholder ikke mere fedt, end der er i magert okse- og svinekød. Når du spiser fisk i en slankekost, får du altså ikke for meget fedt, men derimod tilpas af det fedtstof, der er gavnligt, hvis du har forhøjet kolesterol.

Fisk er sundt 
Fisk er sund mad, og fisk og skaldyr udgør en vigtig del af en sund og varieret kost. Fisk og skaldyr er en naturlig kilde til omega 3 fedtsyrer, som er gode for både hjerte, hjerne og krop. Fisk har også et højt indhold af vigtige næringsstoffer som D-vitamin og selen, vitaminer og mineraler der ellers kan være svære at få gennem andre fødevare. Fiskeretter er derfor en god og velsmagende vej til et sundere liv.
SlankeDoktor.dk har mange slankende opskrifter med fisk, samt retter der gør det nemt at spise fisk to gange om ugen, som det anbefales.  En god måde at spise mere fisk er at spise fiskepålæg. Fisk kan også bruges som sundt fyld i burger, madboller, pitabrød eller som fyld i en pasta-, ris- eller grøn salat.

Gode fisketyper til den varme mad er:
Sild, laks, makre, ørred og hellefisk. Du vil finde forslag til gode fiskeretter i vores opskriftsamling. Pas på de panerede fiskeretter. De suger meget fedtstof under tilberedningen.
Du kan sagtens bruge frossen fisk i maden, der er lige så mange næringsstoffer i som friske fisk. Vitaminer og mineraler forsvinder ikke, når fisken fryses ned.

Fisk som pålæg 
En god måde at få mere fisk på er ved at vælge det som pålæg. Spis gerne ½ stk. brød dagligt med fisk. Fisk kan også bruges som fyld i burger, madboller, pitabrød eller som fyld i en pasta-, ris- eller grøn salat. Hælder du olien fra fiskekonservsen, er der ikke noget i vejen for også at bruge de produkter, der ligger i olie. 
Gode fisketyper til pålæg er:
Fiskekonserves som makrel i tomat, tun, sardin og kippers
Marinerede sild og kryddersild, undgå karrysild og andre, der ligger i creme fraiche eller mayonnaisedressing
Røget fisk som makrel, sild, hellefisk, ørred og laks
Skalddyr
Fiskerester fra den varme mad 

Tab dig med fisk og skaldyr:
 - Spis fisk minimum 2 gange om ugen
 - Fisk og skaldyr er gode kilder til protein, der gør, at du føler dig mæt længere. 

Fedtet i fisk er det sunde fedt. Selv om du vil tabe dig er det vigtigt, at du får noget sundt fedt hver dag. Fisken er, uanset om den er mager eller fed, en sund råvare. Men det betyder ikke at hele fiskeretten er sund – det kommer meget an på tilberedningen og tilbehøret. På SlankeDoktor.dk har vi mange inspirerende fiskeretter med sundt tilbehør, så du kan nyde de sunde fisk uden at tænke på vægten.